Log in

Virtual Xperience Design

De opleiding Virtual Xperience Design (opleidingsvariant van toegepaste fotografie en beeldcommunicatie) is een opleiding voor iedereen die graag aan de slag wil in de creatieve industrie, met name gericht op multi-experience beeld. Een combinatie van nieuwe media zoals 3D, AR, VR, CGI met fotografie en film. Ben je creatief en wil je graag als Creative Director met het nieuwe beeld aan de slag? Dan is deze bacheloropleiding Virtual Xperience Design iets voor jou!
Multi-Xperience
Beeld verandert, zeker online. En elke dag maak je er gebruik van op je mobiel. Tiktok, Snapchat, Instagram en andere Apps geven je de mogelijkheid om de echte wereld te combineren met de virtuele. Multi-experience is the Key! Maakt dit de traditionele vormen van video en fotografie overbodig? Nee, juist niet.

Creative Director
Het toverwoord is hybride. Traditionele fotografie en video zullen blijven, maar om beeld meer een beleving te laten zijn, ga je gebruik maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Opdrachtgevers willen een allrounder die goede concepten kan bedenken, ontwikkelen en desgewenst kan uitvoeren. Je moet snappen hoe je de verschillende technieken kunt inzetten om dat gewenste multi-experience product te maken. Interactie met de gebruiker als nieuwe communicatievorm. Daarvoor heb je gemengde vaardigheden nodig. Zowel offline als online.

Naast conceptontwikkeling en andere verdiepende vakken leer je de skills van nieuwe media zoals Computer-Generated Imagery (CGI), Virtual reality (VR), Augmented reality (AR), 3D en software zoals Blender, Unreal en Cinema 4D, gecombineerd met gedegen kennis van fotografie en film. Daar hoort ook werken met Adobe bij; programma’s zoals Photoshop, Premiere Pro, Illustrator, After Effects en InDesign. Van dit alles ben je de Creative director en werkt van concept tot eindproduct.

Dit is onze nieuwe opleiding: Virtual Xperience Design.

Benieuwd naar het verhaal van een docent van de opleiding? Lees deze hier.

De opleiding Virtual Xperience Design is een vierjarige voltijd hbo-opleiding. Je hebt 15 contacturen per week, verdeeld over 3 of 4 dagen. De overige dagen zijn bedoeld voor het maken van opdrachten.
Een studiejaar bestaat uit vier periodes van ieder tien weken waarin twaalf of dertien modules worden behandeld. Deze modules kennen een looptijd van ofwel tien ofwel twintig
weken.

Naast de modules is er een overkoepelend project dat het hele studiejaar duurt. In de overkoepelende projecten breng je de stof van de modules in de praktijk met een eigen thema en een eigen doel. Hiermee kun je ook je eigen portfolio ontwikkelen. Alle modules en projecten worden afgesloten met een toets en leerdoelen.

In het laatste jaar loop je stage en voltooi je een afstudeerproject dat bestaat uit het schrijven van een scriptie en het maken van een eindwerk.


Klaar voor de markt
Tijdens de opleiding besteden we aandacht aan de technische vaardigheden waar je als Creative director over moet beschikken. Verder komen thema’s aan bod als conceptontwikkeling, onderzoek, multimedia, ondernemerschap, communicatie, kunstgeschiedenis en cultuurfilosofie.

We laten je met alle aspecten uit het vakgebied kennismaken zodat jij je als Creative director zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Naarmate je verder bent met de opleiding ga je steeds meer conceptmatig denken en werken.
Waar we uiteindelijk naar toe willen, is dat je zowel als ondernemer en als professional klaar bent om zelfstandig, succesvol en creatief de markt te betreden.


Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

Startmoment

Prijzen 1-2-2024 tot 1-8-2024

 

Bijzonderheden Jaarlijks collegegeld inclusief praktijkbegeleiding
Collegegeld
Inclusief gebruikmaking van de digitale leeromgeving*
12 maandelijkse termijnen van € 590
Studieboeken Houd rekening met ongeveer € 700 à € 750 voor de gehele opleiding.
De boekenlijst wordt verkregen voor aanvang van jouw studie.

 

* Lesmateriaal wordt binnen de digitale leeromgeving ter beschikking gesteld en is thuis te printen. Ook is het mogelijk om tegen (extra) betaling via de webshop een geprint exemplaar te ontvangen.

Bij betaling ineens van het jaarlijkse collegegeld ontvang je een korting van 3%. De studiekosten worden jaarlijks geïndexeerd met 4% (te rekenen vanaf de startdatum van de opleiding). De cohorten die zijn gestart vanaf augustus 2021 met 2,5%. Wettelijk collegegeld voor mbo- en hbo opleidingen is niet verschuldigd.

Annuleringsregeling: zie de algemene voorwaarden op onze website.

 

Benodigdheden en bijkomende kosten

Voor deze opleiding dien je over een camera te beschikken. Dat is een zogenaamde DSLR camera of systeemcamera, waarmee je niet alleen kan fotograferen maar ook kan filmen. Het is raadzaam een camera te kiezen die een ingang heeft voor een microfoon en eventueel een uitgang voor een koptelefoon. Dat laatste is niet noodzakelijk, maar wel handig.

Voor de start van jouw opleiding is het ook noodzakelijk in het bezit te zijn van een notebook met Adobe Creative Cloud software (Adobe studentenversie). De studentenversie van Adobe kan tegen ongeveer 140 euro per jaar via de school worden aangeschaft. De keuze tussen Windows of Mac is aan de student zelf en is afhankelijk van de wensen en het beschikbare budget. Voor de systeemeisen verwijzen wij je naar de website van Adobe: https://helpx.adobe.com/nl/after-effects/system-requirements.html. Let erop dat je daarnaast in het bezit bent van een externe harde schijf als back-up voorziening.

Meer advies hardware

 

Onze voorkeur gaat uit naar een Windows-machine; de GPU(3D) is een goed systeem en niet alle 3D/Ai/Video software is beschikbaar op de mac-os.
Koop een redelijk recente laptop met:
- veel werkgeheugen
- videokaart/GPU met minimaal 8GB VRAM.
- beeldscherm 15 inch of groter, resolutie minimaal 1920x1080 pixel.

- werkgeheugen minimaal 16Gb
- SSD 1Gb opslag (geen gewone harddisk; deze zijn traag en kwetsbaar)
- processor: minimaal Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 
- GPU van Nvidia, bijvoorbeeld een RTX3070 (sneller dan de RTX4060), RTX3070ti, RTX3080, RTX4070, etc.
- een goede computermuis (bijvoorbeeld de Logitech G502 Hero of de Logitech MX Anywhere 3. Goedkoper kan ook; alles beter dan de laptop-trackpad.

 
Toelatingseisen

De toelatingseis voor deze opleiding is minimaal een mbo-4, havo- of vwo-diploma. Met ieder vakkenpakket of profielkeuze kan je worden toegelaten tot deze opleiding. Een intakegesprek maakt altijd onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Studiefinanciering

De XR Academy valt onder de regelingen van DUO. Wil je weten wat voor jou mogelijk is op het gebied van een beurs, een lening of een ov-jaarkaart? Kijk dan op de website van DUO.
Let op! Onze academie staat bij DUO geregistreerd onder de afkorting N.A.V.B.

Facts 

Niveau

Hbo

Studieduur 4 jaar
Stage In het 4de jaar
Diploma Ja, bachelor
Toezicht Onderwijsinspectie, NVAO, NRTO
Titel Bachelor of Arts
Fiscaal aftrekbaar Ja (mits er geen recht is op studiefinanciering)
Studiefinanciering Ja

Bezoek een open dag