Log in

Computer-Generated Imagery (CGI)

Blender.org

Digitaal gecreëerde afbeeldingen, ofwel CGI, is één van de vele tools welke vormgevers, kunstenaars en filmmakers gebruiken om hun boodschap beter te vertellen. CGI is niet alleen de techniek, het gaat ook om het idee en de gedachte erachter, het design, het experimenteren en de creativiteit van de maker.

Het onmogelijke wordt werkelijkheid

CGI is niet meer weg te denken uit onze wereld. Het wordt op veel plekken toegepast. Dit kunnen afbeeldingen zijn voor kunst, gedrukte media, videogames, simulaties van bijvoorbeeld nieuwe gebouwen in een omgeving of zelfs een nieuwe tuin, computeranimaties, visual effects voor films, tv-programma’s, commercials en allerlei video’s.

3D design wordt al jaren ingezet en het wordt steeds interessanter. Er ontstaan steeds meer mogelijkheden. Dit heeft ook te maken met de moderne technologie die steeds meer mogelijkheden biedt en sneller wordt. Het ontstaan van Augmented Reality en Virtual Reality in webdesign en apps, het sneller worden van internet en technologie, het beter en meer toegankelijk worden van 3D software; al deze dingen zorgen ervoor dat designers steeds meer met 3D gaan werken.

Heb jij passie voor vormgeving, computers en techniek? En wil je jouw artistieke expressie voor 3D vormgeving onderzoeken? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Benieuwd naar het verhaal van een docent van de opleiding? Lees deze hier.

 

Studiefinanciering

Niet van toepassing. 

Toelatingseisen

Voor het volgen van de opleiding CGI is geen vooropleiding vereist, maar je dient wel minimaal 18 jaar of ouder te zijn.

Prijzen 1-2-2023 tot 1-2-2024

Eénmalig collegegeld € 5.600

 

Benodigdheden 

Voor de start van jouw opleiding is het noodzakelijk in het bezit te zijn van een notebook met Blender software en Adobe Creative Cloud software (Adobe studentenversie). Blender is open source software en kan gratis gedownload worden via: www.blender.org. De studentenversie van Adobe kan tegen ongeveer 140 euro per jaar via de school worden aangeschaft. De keuze tussen een Windows of Apple notebook is aan de student zelf. Voor de systeemeisen verwijzen wij je naar de website van Blender: https://www.blender.org/download/requirements/.

Daarnaast heb je een externe harde schijf nodig als back-up voorziening en een muis met drie knoppen.

Studieduur 

De opleiding duurt 1 jaar. Je hebt één dag per week les.

 

Startdatum en lesrooster

Les

Locatie

Lestijden

StartmomentStartweek Feb. 2023 = week 35 (vanaf ma 28-08-2023)

3D in het kort

  • Leer om 3D modellen te maken in Blender.

  • Je ontwikkelt je eigen stijl.

  • Je leert over de workflow, van idee tot uitwerking.

In deze opleiding leer je zelfstandig 3D modellen te maken in het programma Blender. We beginnen bij de basis van het modelleren, het creëren van de vormen in 3D. Ook leer je werken met texturen, kleuren, belichting, character design en het animeren van de modellen.

Facts 

Studieduur 1 jaar
Stage n.v.t.
Diploma Instituutsdiploma
Toezicht NRTO
Titel Nee
Fiscaal aftrekbaar Ja
Studiefinanciering Nee

Bezoek een open dag